Saturday, December 24, 2011

HafizZainal's Contest-Senyuman Mahal II

Assalamualaikum...pernah dengar lagu 'Senyum'? ala...Malik dan Najwa yang nyanyi lagu tue...Xkan la xtau kan. Xpe kalau x tau lagu tue, korang tau x Hafiz Zainal? Ala....yang muka ada lesung batu...erk...lesung pipit yang dia curik sat dari burung pipit kampung jalan batu tue. Haaa...tau?? X tau jugak??? *brrr...geleng kepala* Okay...budak ni...yang tue...yang...haaa...yang tue la! Haa...dah tau pon! Okaylah...biskut-biskut sekalian. Aku bukan wat entry ni untuk korang berkenalan dengan jejaka pujaan Malaya tue. Aku wat entry ni khas untuk dia...erk...khas untuk contest dia la.haiii...tajuk kat atas tu dah mengkantoikan aku. Hihihi...okay, x payah cerita panjang-panjang, yang pasti aku dah nekad nak join contest nie dan kerana kenekadan yang sangat menterujakan hati aku nie, maka aku join la contest senyuman mahal nie. Eleh, ingat korang je boleh join? *X...x...aku tak marah aku cakap je la*

Wahai biskut berkeliaran sekalian, tidakkah kalian tahu sebenarnya aku telah pun membuat syarat yang pertama??? Haaa...yeah! Aku dah buat entry khas tentang contest nie...*ye ke*. Okies seterusnya mari kita bergolek wahai biskut sekalian ke syarat yang kedua. Dan ternyata syarat yang kedua nie amat mudah wahai incik Hafiz Zainal *ayat xleh blah* Kerana syarat yang kedua ni hanya mintak aku untuk meletakkan banner khas contest nie. Yeaa...ini la dia banner tue. Click banner tue kalau teringin nak join ye.

Antara senyuman dia ngan senyuman aku, mana 1 lagi gula *manis*? Ahaksss...gurau je la!


Korang nak join x? Ala...tengok budak comel yang pinjam lesung pipit burung pipit nie lantas korang pun nak la? Jangan nak kacau adik aku nie...teruja ye...ololo...meh akak dia sekeh dulu nak? Hihihi *gurau je* Xde masalah...lagi ramai join lagi fun kan. Join2! Click banner tue haaa....

Dan seterusnya bergoleklah kita biskut sekalian ke dalam gelas berisi susu ni! Ewh...salah! Bergolek la kita ke syarat yang ketiga. Syarat ni la penentu nasib korang dalam mencapai kejayaan sebagai penyenyum *BM SPM failed ke??* hahaha...TERBAIK dan TERMAHAL abad ini!

ini la aku dan senyuman mahalku...*cewah* Miss Z @ Biskut Rangup. Senyum matahari pagi yeee...

foto ni aku *curik* ambik masa d Belawai hari tu...nie senyum Ombak Rindu Pantai Belawai...hahaha


mahal x senyuman tue?? ke skirt yang mahal?? *skirt biase je la*

Dan seterusnya syarat keempat korang kena la jawab soalan-soalan yang diajukan nie

Soalan 1 : Ceritakan kenapa anda rasa gambar senyuman anda ini adalah senyuman mahal?
Jawapan aku : Sebab aku rasa kemahalan senyuman aku nie xleh nak disukat/ ditimbang/ dikira/ diukur dan yang sewaktu dengannya. Kerana kemahalan senyuman ni ada pada biskut yang boleh buat aku senyum macam tue je. Kalau ketawa dah x senyum dah...tue ketawa. X sama. Senyum mahal aku nie macam orang dapat hadiah emas berkepok *puji diri melangit tu riak ye* Okies...serius! Kalau kita senyum orang lain yang tengok kita sejuk hati. Dan yang paling indah adalah senyuman tue adalah senyuman yang ikhlas lahir dari hati. Kalau kita senyum macam nak cari gaduh, pahala x dapat dosa pulak yang bertambah...ye x? *Ade ke senyum cari gaduh??* jadi, moral of d story, senyumlah selalu sebab senyum boleh ubat orang sakit gigi *ye x incik Hafiz Zainal??* boleh ubat orang sakit hati, sedih, kecewa. Dan...senyum ni boleh ikat dan eratkan silaturrahim sesama kita.

Soalan 2 : Kenapa anda berminat untuk join contest nie?
Jawapan aku : Sebab aku nak tengok keunikan senyuman biskut nie ade aura ke xde aura. Hihihihi...act aku suka tengok orang lain senyum. Ada macam-macam cerita sebenarnya di sebalik senyuman tue. Kita boleh tengok apa orang tue maksudkan dengan melihat senyuman dia. Tapi ada masanya kita x tau apa ada dalam hati seseorang kan?? *ntah-ntah ko senyum paksa sebab nak join contest ni x??* hihihi...Senyuman ni kalau dipaksa x jadi. Orang akan tau. Jadi aku join ni nak tengok indahnya ciptaan Allah S.W.T. Ewh, korang tau x korang semua ni cantik, cute hensem?? X tau?? haaa...ni aku nak puji la nie kasi korang tau. Indahnya ciptaan-Nya kan?? :))

Soalan 3 : Apa 1st impression korang terhadap orang yang pakai braces??
Jawapan aku : *pinjam jawapan aku masa kecik-kecik dulu la ye* 1st time aku tengok..."ewh...apasal orang nie taruk besi dalam mulut?? X sakit ke?? Mulut x terbuka selalu erk?? Macam mana nak makan?? ---> ye...aku ngaku masa tu aku jakun sangat...sekarang ni aku dah tau la...xdpt la korang nak tipu2 aku lagi...huhuhuh

Ewh...dah habis dah soalan?? Xde lagi dah?? Ingatkan masih ade lagi. Baru je nak syok menaip jawapan nak buat karangan tadi. Jom biskut sekalian...kita ke syarat yang kelima pulak ye. Syarat dia, FOLLOW blog dia dan FANPAGE dia untuk selalu update dengan perkembangan contest nie. Dan kat sini aku share dia punya YOUTUBE channel jugak. Suara dia sedap ouwh! Aku selalu gak curik vid dia....jangan marah ye dik...& jangan lupa dia ade TWITTER...follow keyh! *bagi yang ade la...aku xde...hihihi*

Syarat keenam jangan lupa letak entry korang dalam komen ENTRY dia ni.
Syarat ketujuh, TAG 3 orang untuk join dan pastikan dia orang tau dia orang ni d TAG ok!

Aku TAG :

Expired Date Contest : 10/2/2012

p/s : SPECIAL THANKS untuk kawan aku *baru je kenal...hihihi* FAIEZA NAJIEZA yang TAG aku untuk join contest nie...:))

2 Biskut bergolek:

Mr. Doctor said...

Amboi.. gudluck k.. Mau join jugak tapi snyuman i x mngncam.. ca, krg bsuk ja.. haha

Si Biskut Rangup said...

Mr.Doctor...mekasih2...eiii...join je...mana tau rezeki...X dpt pun kt join suka2...memeriahkan industri bloggerian kan...hahaha...:))

Post a Comment

Biskut Bergolek Sedang Bercakap?