Friday, June 15, 2012

A License To Grill!!!

Assalamualaikum...kali ni cik Biskut nak hapdet pasal....ermmm...hurmmm...makan...makanan?? errr...biskut kosong...biskut sedap...hihihih...banyak betul. Xde la cik Biskut nak hapdet pasal family cik Biskut. Wah...wah...b4 ni cik Biskut sebok2 jerrr hapdet benda lain kan, so hari ni nak hapdet buat insan2 tersayang dalam family cik Biskut. Wpon x semua la ada dalam gambo...hihihi...

Ni sempena birthday my mum...cik Biskut calling2 la mak usu n family, mak wa n family...nenek atuk...tu je yg family dekat. So, kita orang berkumpul la kat rumah cik Biskut. Seronok sangat sebab lama dah x buat aktiviti family macam tu. Maaf ye, xde gambo cik Biskut yang chumil nih sebab cik Biskut jadi photographernya...hihihih...

e'eh...si kecik ni pon ade...hahaha...menunggu panggang ayam n ikan masak ye...


bapak menyebokkan diri sediakan tempat pemanggang~


well~~~model besi pemanggang...bodak bolat etu!

bapak~ :)

ikan kembung...mulanya cik Biskut nak panggang macam tu je. Pastu berubah plan last minit bila da jumpa limau...hihii...cik Biskut panggang dalam aluminium foil...so dia jd mcm ikan kukus je. Campurkan garam dan ajinomoto dah tu cili & limau...siap, so balut ngan aluminium foil then panggang la...sedap! rasa dia lain daripada yang kita panggang terus :)

alalaaaaa...c bodak bolat menyemak jerrr...

si mimi budak comel...hihih...ni pun tengah tunggu ikan masak ye...yg mentah2 xnak...hihihi

ololo...kecik mengintai!

ni kucing cik Biskut yang paling demoq! adoyai...makan je keja...tp dia ni la kucing cik Biskut yg paling pendiam...xde dengar la dia mengiaw wpon dia lapar sesangat...ada ramai lagi kucing cik Biskut...bila time makan kan...dia akan bagi laluan dulu yg lain2 makan...wpon badan dia besar tp dia x gunakan kelebihan dia tu utk jadikan dia pembuli...tu yg cik Biskut syg sangat ngan c Onin ni...dah la debab baik ati lagi tu...sayanggggg onin! :)

haaaa...ni la ikan kembung tadi...

panggang sekali dengan ikan sardin :)

sosej pun ade ;)

jagung panggang sedap...campurkan garam sikit pastu mentega...sedap...lemak2 je rasa

yg ni pulak jagung rebus...opkos le ade sbb nenek suka makan jagung rebus!

hahaha...act gambo ni xde kaitan pon...ni fon my cuz...yg lucu nya ade ke patut mak dia selotepkan hp tu pasal dia x nak screen hp my cuz tu rosak...hahaha

my nenek bz memanggang

ayam panggang!!!

perghhh! sedap glerr!

nenek cik Biskut...masa ni nak ambik gambo atok tp atok nak asar...hehehe

sampai malam baru siap ayam panggang....rupa pun 'malam' jugak...hihihihi

p/s : lop my big family!!! :) korang plak apa citer musim cuti skolah nie?? share la...;)

6 Biskut bergolek:

elyna mirsada said...

yummy2..sdpnyer.....=)

Miss Z @ Si Biskut Rangup said...

@elyna mirsada
memang sedap sangat! hehehe

Rtp Farra Arisha said...

what a lovely family barbeque. fun comes naturally when it comes to barbeque. ;)

Mieyna said...

kecur mulut nga

Miss Z @ Si Biskut Rangup said...

@Rtp Farra Arisha
yes...dat's rite! ;)

Miss Z @ Si Biskut Rangup said...

@Mieyna
hihihih...nyaman tok aie...mok balit molah agik lak...hihihih

Post a Comment

Biskut Bergolek Sedang Bercakap?