Friday, January 27, 2012

Rumah Sewa

Assalamualaikum...x lama lagi dah nak start praktikum. Nasib baik semua persediaan dah dibuat awal-awal. Rumah sewa dah cari, guru pembimbing dah jumpa, bahan-bahan keperluan nak pindah rumah & segala-galanya la semuanya dah disiapkan. Hope bila masuk rumah sewa lepas ni tak la timbul masalah pulak.

SK Sibu Jaya, sekolah yang well aku boleh kata agak menarik dan besar. Nasibla x jauh sangat dari rumah sewa aku tu. Mula-mula tu ingatkan aku akan dapatlah kuarters guru yang kosong. Rupanya x dapat jugak. Tapi x pe la, sebab rumah sewa yang aku dapat ni pun x kurang hebat jugak. Boleh tahan. Besar pun besar. Cuma kotor sikit la sebab tuan rumah kata ada la dalam 2 bulan dah xde orang menyewa semenjak penyewa yang asal tu pergi. Okay, daripa aku mencoret x tentu hala pasal rumah sewa aku tu cantik, besar, bla, bla, bla baik korang tengok & nilai sendiri. bagi aku syukur alhamdulillah la dengan apa yang ada asalkan ada rumah untuk berteduh dari hujan dan panas....:)
kereta aku le tu....hihihih

depan rumah

ruang tamu

dari dalam rumah

bilik 1

bilik 2

laluan ke dapur

ruang kosong ni ada washing machine!!! xyah susah2 cuci tangan

meja makan

tempat masak...alamak belum kemas daaaa....

peti sejuk pun ade diprovide

toilet

bilik mandi....boleh tahan besar

abaikan kain buruk itu ye....dah nama pun kain buroksss

pandangan dari sudut tepi

Haaaa....apa korang rasa bila tengok rumah sewa aku ni? Okay la kan? Hehehe...rm400 sebulan. Okay le tu! ;)

4 Biskut bergolek:

@ deqla manjew said...

cantek dan besar umah...murah jew sewanya yer...

♥nurul♥ said...

cantikkk.duduk sorg?

Miss Z @ Si Biskut Rangup said...

@@ deqla manjew

ha'a...sebab kat sarawak kan...lagipun kite student agi mana leh mahal2...x mampu taw...=)

Miss Z @ Si Biskut Rangup said...

@♥nurul♥

thanks....xde la...ngan kengkawan...=)

Post a Comment

Biskut Bergolek Sedang Bercakap?