Monday, March 4, 2013

Sahabat



Assalamualaikum...hyeeee olsss!!!

Dua tiga kapal belayar di samudera
Ayuh sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya dunia
kerna..
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia
oh oh..
berenang-renang kita ke tepian
kita berbeza untuk saling mengisi segala kekurangan kita
menjadi..
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… selama-lamanya setia…
untuk kita daki bersama
dan tak ada laut yang terlalu dalam
untuk diselami…
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya ohh..
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… selama-lamanya… setia…

Sahabat untuk selamanya
Berakit-rakit kita ke hulu
Sahabat untuk selamanya
Tiada bukit yang terlalu tinggi
Sahabat untuk selamanya
Sahabat untuk selamanya

Heeeee...pernah x korang dengar lagu 'Sahabat' yg jadi lagu tema cerita kanak-kanak Upin Ipin tu?? Kalau tak pernah cer google dulu pastu dengarkan.
Ok, sebenarnya malam ni walaupun aku agak SETERESSSS *ikut Gary style* tapi at least ada lagi sisa-sisa kehepian aku bila ada kawan-kawan yg boleh buat aku senyum walau cuma di alam maya.
Buat korang yg bernama sahabat, korang memang terbaik! Even kita jauh di mata tp dekat di facebook kan? Haaa...ada bagusnya jugak facebook ni asalkan x disalah guna la.
Nak tau kenapa aku kata korang terbaik? Ye la, kadang2 masa stress & sedih pedih bila baca je post2 korang memang aku gelak *yg lawak je la yg sedih tu nak mampus la tu kalo aku gelak jugak*
Bab2 komen mengomen memang korang terbaik! Sambut menyambut je komen. Xde sapa kalah xde sapa menang!
Memang daebak la korang! Walaupun kadang2 tu korang post tapi aku x komen x bermakna aku x alert ngan korang. Kadang2 aku like je...bila rasa nak menyampuk dalam hidup korang dan saja2 na buat kacau ada la muka aku komen kat wall korang tu...heee...jangan marah! Saja...merapatkan ukhuwah...
Buat sahabat masa zaman skolah, zaman tu zaman jahiliyah...heee...dulu ada jugak kawan2 yg aku x rapat langsung. Tapi bila dah besar ni *besar ke??* jumpa balik dapalam Fb aku rasa cam boleh pulak rapat. Hehehe...x sangka kan?
Buat kawan masa zaman kat maktab...korang, baru je 3 bulan weh kt x jumpa...ada jumpa yg dekat2 je pun. Rindu nak gaduh ngan korang, nak bertekak, nak berbincang *eh?* nak share gosip, cerita korea, runningman...ahahaha...serius! rindu nak keluar makan kat cafe ngan korang! wpun mahal gler cafe charge makanan!
Buat kawan2 yg lain yg aku x sebut secara spesifik...korang pun terbaik. walaupun ada antara kita baru je kenal tp cepat je ukhuwah terjalin. Itulah namanya insan...hatinya mudah lebut...mudah berteman. *ceh...macam motivatr la plak* Sudi menghulur bantuan saat aku rasa sangat tertekan! Well...tu la gunanya sahabat kan? Heee....
p/s : Terima kasih jadi sahabat aku...korang semua memang DAEBAK! Sahabat yg baik xkan mudah kita lupakan walau ke mana pun kita pergi. Terharu x korang baca nih?? Hahahah.... ^_^

2 Biskut bergolek:

Anonymous said...

Ko ngn aku rapat x zie time kt asrama ... Hehehehe... NAABH.. Crikla sapa sy .. Toink toink toink

Si Biskut Rangup said...

@Anonymous aiieee...ahahah...aku rapat semua org! yeerrrr...ahahaha...lain kali padah nama ooo...k teka teki indah...hahaha

Post a Comment

Biskut Bergolek Sedang Bercakap?