Sunday, June 3, 2012

Portfolio Perkembangan Murid Prasekolah

Assalamualaikum...di sini disediakan beberapa bahagian yang terdapat di dalam portfolio perkembangan murid prasekolah. Paling penting adalah penilaian dan pentaksiran. Seperti yang guru-guru prasekolah ketahui murid prasekolah memang tak menduduki peperiksaan namun murid prasekolah akan dinilai dan ditaksir untuk guru dan ibu bapa mengetahui sejauh manakah tahap atau kesediaan murid prasekolah tersebut untuk melangkah ke tahun 1. Di sini cik biskut ada menyediakan manual Portfolio Perkembangan Murid Prasekolah. Di mana di dalamnya terdapat pelbagai bahan yang boleh digunakan untuk menjalankan penilaian dan pentaksiran.

Antara bahan yang terdapat di dalam CD hasil tangan cik Biskut kali ini adalah :
1. Manual Portfolio Perkembangan Murid Prasekolah (89ms)
2. Folder yang mengandungi jenis lembaran kerja pelbagai (BM/BI/MATE/SAINS)
3. Folder yang mengandungi Bahan Penilaian
4. Folder yang mengandungi Bahan Pentaksiran Fasa 1
5. Folder yang mengandungi Bahan Pentaksiran Fasa 2
6. Folder yang mengandungi Bahan Saringan
7. Folder yang mengandungi pelbagai Ujian Diagnostik Prasekolah

Kesemua bahan ini telah dikumpulkan di dalam satu CD. Tersangatlah banyak bahan-bahan tersebut. Banyak jenis lembaran kerja dan pelbagai jenis penilaian dan saringan telah cik Biskut sediakan. Manual penggunaan yang boleh diedit juga cik Biskut sediakan bagi memudahkan para guru menyimpan maklumat murid. Bahan ini boleh di print dan dibukukan. Harga yang ditawarkan sangat berpatutan dengan bahan yang akan anda semua miliki  :))

Contoh bahan ada di bawah ye :






















Semua bahan-bahan terdapat dalam 1 CD yang dah cik Biskut hasilkan. Kepada rakan guru yang berminat boleh like page Cik Biskut : SiBiskutRangup.Blogspot.Com dan boleh la pm cik Biskut kat sana ye...ataupun boleh jugak add FB cik Biskut sendiri : Cik Azie . Dalam pm (personal msg) FB tu nanti cik Biskut akan detailkan harga bahan.

p/s : Semoga segala ilmu dapat kita amalkan bersama. Cik Biskut = Cikgu Biskut...hihihihihi =p

6 Biskut bergolek:

Maya Lisa said...

bangunnsemuaaa...ass sa la mu a laikum cikguuuu ! ~ngeeee ~

Miss Z @ Si Biskut Rangup said...

@Maya Lisa
dudukkkkkk...waalaikumsalam semua! hihihihi...belum jd cikgu la...train gik blm habis =p

ChEnTA LiEYza said...

selamat pagi cikgu...=) insyaallah...

Miss Z @ Si Biskut Rangup said...

@ChEnTA LiEYza
dah malam dah...hihihihi...insya Allah...amin...amin...amin! :)

zOeY zAu YaH said...

wahh berguna..bgus2..

Anonymous said...

salam sis,mcm mana nak dptkan cd ni ye?

Post a Comment

Biskut Bergolek Sedang Bercakap?